Optima employees move into new logistics centre

August 13, 2018

Packaging Solutions  Green Solutions

 

Copious glazed windows, overlooking green spaces to the west and the warehouse to the east. This describes the striking appearance of the new Optima logistics centre. Employees from the materials management division, together with the purchasing, logistics and quality assurance departments of the packaging equipment specialist, moved into the new premises at the beginning of July 2018. The building sets whole new standards in terms of environmental standards, the IT concept and working conditions. 

 

 

Once the staff members have moved into the office building on the Solpark industrial park in Schwaebisch Hall, Baden-Württemberg, Germany, the automatic small parts warehouse will also be put into operation, which will be able to accommodate 45,000 articles. The logistics centre will be fully operational at the beginning of 2019. Warehousing processes are managed and controlled using the latest warehouse management software: SAP Extended Warehouse Management.

 

The new building also offers many advantages for the company's employees. The logistics centre is integrated into the expansive landscape of the Hohenlohe plane with adjacent airfield and view of the Einkorn mountain local to Schwaebisch Hall. The glazing on both sides of the office building creates a bright working environment with a view of what is going on in the logistics hall on the east side and the large expanses of green on the west side. For interruption free working and comfortable noise levels, a building physicist was specially commissioned to install sound absorbing elements.

 

 

Pleasant temperatures throughout the year are ensured in the spacious office building by a modern heating and cooling ceiling. In the warehouse, this is achieved via concrete core activation which cools and heats the floor, similar to an underfloor heating system. Workstations with attractive plant and water features, write-on walls, communal areas that look like lounges, catering areas, a creativity room and a rooftop terrace offer plenty of space and comfort for employees.

 

The building conforms to the ‘Effizienzhaus 55’ standard, meaning it meets particularly high environmental standards. It is connected to the district heating network of the city of Schwaebisch Hall. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Positive about Print: A message from Earth Island

March 20, 2020

1/10
Please reload

Recent Posts

September 17, 2020

Please reload

Archive
Please reload

22 Church Road

Tunbridge Wells

TN1 1JP

United Kingdom

Contact

+44 (0) 1892 522563

©2019 BY EARTH ISLAND PUBLISHING. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM